Utgiven: November 2011

Översättning: Leif Janzon

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 130 x 210 mm

Omfång: ca 250 sidor

ISBN: 978-91-7461-052-9

Pocket: 978-91-7461-205-9

När natten faller

Michael Cunningham

Peter Harris har vid fyrtiofyra års ålder byggt upp en tillvaro som många skulle avundas honom. Han är framgångsrik gallerist på Manhattan, äger en stor våning där och lever i ett harmoniskt äktenskap med Rebecca sedan nästan tjugo år tillbaka. Han anser sig själv vara en inte bara lyckad utan också lycklig människa.

I det läget dyker plötsligt Rebeccas yngre bror Missen upp och skapar oreda i Peters liv. Missen är en 23-årig ”slacker” och vagabond vars drogproblem länge varit en huvudvärk och sorg för hans familj. Han är lika vilsen som vacker och Peter ömsom stör sig på den unge mannen, ömsom dras till honom. En oskyldig kyss vänder upp och ner på allt.

I den känslomässiga turbulens som Peter upplever börjar han ifrågasätta inte bara sitt äktenskap utan också sin verksamhet som konsthandlare. Han orkar inte längre engagera sig i de konstnärer han knutit till sig. Plötsligt ser han dem som lika krävande som sina stenrika klienter, och livskrisen är ett faktum.

Michael Cunningham har med När natten faller skrivit en mycket skarpsinnig och skamlöst underhållande roman om människor av idag. Han skildrar det moderna storstadslivet med en fenomenal känsla för det på en gång komiska och rörande i all mänsklig strävan.