Utgiven: Mars 2017

Omslag: Anders Timrén

Uppläsare: Marie Richardson

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 135 x 210 mm

Omfång: 400 sidor

ISBN: 978-91-7461-702-3

Pocket: 978-91-7779-355-7

Ljudbok: 978-91-7461-859-4

E-bok: 978-91-7461-915-7

Nässelvrede

Solveig Vidarsdotter

Gäddede, norra Jämtland, 2006. En ung, fortfarande berusad kvinna hittar en tidig morgon sin mer än dubbelt så gamle make död i nässelsnåren utanför sommarstugan. Förutom att ha varit en framgångsrik företagare var den avlidne även moderat oppositionsråd i kommunen. Samma förmiddag blir ledaren för det lokala uppstickarpartiet Alternativ Demokrati vådaskjuten av sin vuxna dotter mitt under en träning på älgbanan.

Närpoliserna Ingrid Kvarnberg och Erland Skogmo får en central roll i utredningarna som leds av länskriminalen i Östersund. Men Marita, kvinnan som skjutit sin far, är Ingrids svägerska och Ingrid beordras därför hålla sig utanför den utredningen. Övertygad om att dödsfallen hänger samman kan hon ändå inte låta bli att göra vissa efterforskningar.

När Maritas yngre syster, den intellektuellt funktionshindrade Fanny Karlsson, försvinner trappas spänningen upp.

Parallellt med mordgåtan får man följa tolvårige Clemens Varra och hans tama renkalv Zlatan. En slagbjörn ställer till det för renskötarna, men det är inte den enda faran som hotar på fjället.

Nässelvrede är den andra, fristående delen i Solveig Vidarsdotters deckarserie om Ingrid Kvarnberg och Erland Skogmo.

Sagt om Isvittring:

”Spänningen upprätthålls i en metodisk och socialrealistisk berättelse om infrusna människor.” Arbetarbladet

”Jag får lite så där gåshud. Den är spännande från början till slut […] Solveig Vidarsdotter vill jag verkligen rekommendera.” P4 Skaraborg

”en stark debut” BTJ