Utgiven: April 2012

Omslag: Niklas Lindblad

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 135 x 210 mm

Omfång: ca 500 sidor

ISBN: 978-91-7461-071-0

Pocket: 978-91-7461-148-9

E-bok: 978-91-7461-107-6

Natoagenten

Anders Jallai

Det var en livbåt från Estonia. Han kände igen livbåtens orange kapell.

Vi är framme, tänkte Modin och såg hur Bergman och Jöran Järv började vända sig om för att komma från sittande ställning till liggande på mage.

Tre ljuskäglor åkte fram och tillbaka över Estonias sida. Ubåten saktade in. Modin såg på sin dator. De var på 55 meter och hade vraket alldeles framför sig. Ubåten hade kommit ned perfekt och nu stod hon stilla.

Han kunde se rader av fönster på sidan av vraket. Alla verkade hela. Det var svart bakom fönstren. Han såg inga döda.

Drygt femton år efter Estonias förlisning bestämmer sig den före detta underrättelseofficeren Anton Modin för att ta reda på sanningen om varför fartyget sjönk. Han ska dyka på vraket och hämta hem sin familj som legat begravda i djupet i alla dessa år. Dykförbud eller inte – när rättvisa ska skipas gentemot den svenska staten får inget stå i vägen.

Pressröster om Landsförrädaren:

”Välskrivet är det, och spännande!” Gunnar Höglund, Smålands-Tidningen

”Trots de drygt 500 sidorna var boken svår att lägga ifrån sig, innan den var läst till sista sidan.” Mats Garme, Ölandsbladet

”Historien byggs upp skickligt och Jallai beskriver skeendet initierat och noggrant. För alla som är intresserade av mordet på Palme och alla spår som det spekulerades och spanades efter, bjuder boken på bra och spännande läsning […] övergången till hans nästa bok, om Estoniakatastrofen, där Modins hustru och barn omkom, lovar mer.” Alf Ehn, Skaraborgs Allehanda