Utgiven: Oktober 2013

Omslag: Annette Persson

Fotograf: Annette Persson

Formgivare: Richard Persson

Band: Kartonnage

Format: 135 x 210 mm

Omfång: ca 200 sidor

ISBN: 978-91-7461-196-0

Nu mår jag bättre

Vägar ut ur depressioner och livskriser

Katrin Alström

Vad är det som händer när det vänder? Vad är det egentligen som gör att man orkar ta sig ut ur en kris?

I boken Nu mår jag bättre har Katrin Alström intervjuat olika personer, kända som okända, kvinnor som män, om deras egna depressioner och livskriser. Det är gripande och smärtsamma berättelser, men framför allt är det spännande att få följa med dem på resan upp igen. Vad kände de när det vände, och vad var det som hjälpte?

Nu mår jag bättre är en bok för dig som vill se bredden och mångfalden i vad som kan hjälpa under en svår situation i livet, och kanske hitta det som blir viktigt för dig själv. Vi har alla olika förutsättningar, biologiskt, psykologiskt och socialt, och det finns massor av både enskilda hjälpande faktorer och mer allmänna, grundläggande förutsättningar.

I boken har Katrin även intervjuat olika experter om deras syn på vad som får människor att må bättre. Här kommer psykoterapeuter med olika inriktningar till tals, liksom psykologen, läkaren, psykologiforskaren, stressforskaren och prästen. De har alla olika synvinklar, men här finns också gemensamma nämnare och spännande ny forskning att ta del av.

Blir man hjälpt av kbt-terapi på internet? Varför blir man mindre stressad när man hör musik? Och hur kan andra i omgivningen stötta?

Nu mår jag bättre är en bok full av hopp, fakta och inspirerande läsning för den som själv är drabbad, eller känner någon som är det.

Fler böcker av Katrin Alström