Utgiven: September 2016

Band: Kartonnage

Format: 135 x 210 mm

Omfång: ca 100 sidor

ISBN: 978-91-7663-148-5

Operation lejonhunden

Barnens detektivbyrå 2

Lars Bill Lundholm

Wilma, Theo, Siri och Robert hade en gång för alla bestämt att Barnens detektivbyrå aldrig skulle ta fall som gällde bortsprungna djur. Men vad händer när de äntligen har sommarlov och är sugna på något hemlighetsfullt och spännande uppdrag? Jo, in kommer en liten tjej i en alldeles för stor skjorta som förlorat sin hund. Suck!

Men det visar sig inte vara fullt så enkelt, för hennes underbara lejonhund är inte den enda hund som försvunnit i området.

Nu måste Barnens detektivbyrå sätta till alla klutar för att lösa mysteriet. Och det blir en halsbrytande jakt på skurkar, där Theo blir kidnappad, tjejerna motvilligt måste be den snobbige Robert om hjälp och där den underliga uteliggaren Lady Gaga kommer in i handlingen.

När de väl insett omfattningen av deras uppdrag − Operation Lejonhunden − det är då, precis då, som allt börjar gå riktigt illa…

Operation Lejonhunden är den andra fristående delen i serien om Barnens detektivbyrå. Lars Bill Lundholm skrev ursprungligen om detektivbyrån för tv, men nu finns äventyren med den klurige Theo i spetsen även i bokform.