Utgiven: September 2022

Omslag: Lind & Co

Förord/efterord: David Glantz

Översättning: Jan Wibom

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 170 x 240

Omfång: 288 sidor

ISBN: 978-91-8018-246-1

Östfronten i färg

Unika fotografier från andra världskriget

Anthony Tucker-Jones; Ian Stewart Spring

Livet och döden på östfronten skildras här visuellt genom mer än 250 häpnadsväckande färgfoton. Bilderna sätts i sammanhang och förklaras kunnigt av experten Anthony Tucker-Jones. De erbjuder unika och ofta överraskande insikter om krigets brutala verklighet och människorna som hamnade i det.

Boken innehåller tre tematiska delar: Den första behandlar markoffensiven, inklusive Hitlers invasion av Sovjetunionen och stridsvagnarna, fordonen, vapnen och infanteriet på både tysk och rysk sida. Den andra delen skildrar luftkriget, med bilder på bombplan och jaktflyg, Luftwaffepersonal och förödelsen som striderna förorsakade. I den tredje delen tas vi med bakom frontlinjerna till krigsfångar, partisaner och sjukvårdare, men får även se soldaternas och de civilas vardagsliv och fritidsaktiviteter vid fronten, liksom den stränga ryska vinterns effekter.

Östfronten i färg belyser andra världskrigets historia på ett helt nytt sätt.

Anthony Tucker-Jones är militärhistorisk författare och före detta underrättelseofficer. Han har utgivit ett femtiotal böcker, de flesta om andra världskriget.

Ian Stewart Spring driver Pixpast Archive som omfattar över 32 000 bilder från 1936-1946 och anses vara världens största samling av färgfoton från andra världskriget.