Utgiven: Maj 2009

Uppläsare: Malin Güettler

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 130 x 195 mm

Omfång: ca 300 sidor

ISBN: 978-91-85801-63-3

Ljudbok: 978-91-7461-511-1

Slutsåld

På grund av Leon

Jenny Leeb

En gång i tiden var Maja och Angelica bästisar. Leon och Maja var ett par, och de tre vännerna var oskiljaktiga. Men så åker Maja till USA för att gå en språkkurs och det är då allting går sönder. Något händer därhemma, något ingen av dem kan ändra på i efterhand. Något som gör att Maja väljer att stanna kvar i Los Angeles.

Sex år senare, när Leon hastigt dör återvänder Maja hem till Stockholm. De två forna vännerna möts på begravningen. Frågan är om vänskapen någonsin kan bli vad den en gång var. De har båda förändrats, Angelica är snart färdig läkare och lever tillsammans med Jacob. Maja å andra sidan har inte riktigt följt någon rät linje i livet. Hon har författardrömmar men jobbar som servitris för att få ihop till hyran.

Att träffas igen skakar om deras respektive värld.

Angelica som just med glädje accepterat Jacobs frieri, förälskar sig i en av kirurgerna på sjukhuset och börjar ifrågasätta sitt förhållande med Jacob. Plötsligt står så mycket på spel.

För Maja är det tufft att komma hem och konfrontera alla undanträngda minnen, hon och Leon var ett par i många år – nu är han död. Hur ska hon kunna gå vidare och skapa sig ett liv i Stockholm igen? Att upprätthålla fasaden med hjälp av nödlögner funkar inte lika bra i Sverige som i Los Angeles.

Charmiga Maja och trista, duktiga Angelica – kanske skulle de tjäna på att ge varandra en ny chans? Men det är inte alltid lätt att se vad vänskap kan vara värd när rivalitet och svartsjuka står i vägen.

Pressröster om Jennys tidigare böcker:

”Underhållande, skön chicklitt.” Vecko-Revyn

”Jenny Leeb kan skriva chicklitt som få svenska författare.” Värnamo Nyheter