Utgiven: Mars 2015

Översättning: Carina Jansson

Uppläsare: Callin Öhrvall Delmar

Band: Kartonnage

Format: 125 x 190 mm

Omfång: ca 200 sidor

ISBN: 978-91-87503-84-9

Ljudbok: 978-91-7663-092-1

Ponnydetektiverna: Moonlight – i en klass för sig

Belinda Rapley

Alice, Charlie, Mia och Rosie är alla hästtokiga. Sommaren verkar som upplagd för att bli alldeles perfekt – de fyra bästa vännerna har alla sina ponnyer stallade på Rosies familjs gård, och sex veckors sommarlov ligger framför dem.

Trots att flickorna – och deras ponnyer Dancer, Wish, Scout och Pirate – är så olika har de ett gemensamt mål: Att träna inför Fratton Cup, sommarens stora lokala tävling.

Mia och Wish ska tävla i uppvisningsklassen och koncentrerar sig på att vara så snygga och prydliga som möjligt. Charlie och Pirate tänker delta mest på skoj, och Rosie och hennes knubbiga ponny Dancer är båda egentligen mer sugna på en god frukost, eller lunch, eller picnic, än på att hoppa hinder. För Alice däremot är tävlingen på blodigt allvar. Hon är rädd att misslyckas och oroar sig för att hennes nerver ska ta överhanden.

Under tävlingsförberedelserna får flickorna plötsligt syn på en annons i den lokala hästtidningen: En ponny har blivit stulen! Det är flickornas granne och konkurrent i Fratton Cup, Poppy, som förlorat sin ponny Moonlight. Alice, Charlie, Mia och Rosie bestämmer sig för att de måste hjälpa Poppy – de ska hitta Moonlight!

Moonlight – i en klass för sig är den första delen i serien om Ponnydetektiverna, spännande detektivhistorier för barn och ungdomar som älskar hästar. Häng med på jakten efter Moonlight, och passa på att lära dig om hur du sköter om en ponny! Boken innehåller illustrerade tips som hjälper dig att bli en bättre ryttare och att ta bättre hand om en häst. Missa inte heller den andra delen i serien: Scout – bara till låns.