Utgiven: Maj 2015

Översättning: Carina Jansson

Band: Kartonnage

Format: 125 x 190 mm

Omfång: 155 sidor

ISBN: 978-91-7663-000-6

Robert Arthur och demonprofessorn

Charles Gilman

Robert Arthur har just börjat sjunde klass, och som om det inte vore jobbigt nog har han dessutom tvingats byta skola. Ingen av hans kompisar har följt med, och det enda bekanta ansiktet tillhör den sista personen Robert vill träffa – Glenn Torkells, mobbaren som plågat honom under hela mellanstadiet.

För att göra saker och ting ännu värre verkar Lovecraftskolan inte vara riktigt som andra skolor. När den första dagen på terminen inleds med att hundratals råttor strömmar ut ur elevernas skåp börjar Robert ana att allt inte är vad det verkar vara på hans nya skola. Och när sedan naturkunskapsläraren beter sig allt underligare, elever försvinner och Roberts nya vänner visar sig vara minst sagt osannolika är Robert övertygad – någonting är helt klart inte som det ska på Lovecraftskolan.

Robert Arthur och demonprofessorn är den första delen i serien om Lovecraftskolan, böcker fyllda av övernaturliga monster, tvehövdade råttor, lärare som försöker ta över världen, och allt annat som kan ställa till bekymmer för en tolvårig pojke.

”Tvehövdade monster, enorma tentakler, arga demoner – Lovecraftskolan är läskigt rolig!” Ransom Riggs, författare till Miss Peregrines hem för besynnerliga barn