Utgiven: Maj 2007

Band: Häftad

Format: 203 x 203 mm

Omfång: 144 sidor

ISBN: 978-91-85476-47-3

Roliga stickboken

Rachael Matthews

Roliga stickboken är utan tvekan den mest originella och skojiga stickboken på marknaden. Här får man lära sig att sticka allt ifrån mycket praktiska ting – som skosnören och disktrasor – till mer dekorativa föremål som tavelramar och flygande änder. Eller vad sägs om ett vackert, skyddande fodral till äpplet som man har i väskan? Eller en stor chokladkaka som definitivt kommer att bli det främsta samtalsämnet på nästa bjudning? Men man får också tips om hur man stickar vackra rosetter, strumpeband och nattlinnen.

Roliga stickboken vänder sig både till den som redan har stickat ”allt” och till nybörjaren, som får lära sig tekniken från grunden. Det ges tips om allt ifrån garntyper till hur man hanterar de olika små katastrofer som kan inträffa. Man får även tvättråd, samt uppmuntras till att våga sticka offentligt. Roliga stickboken vill med humorns hjälp locka oss till att bli kreativa och finna en stark lust i handarbetet. Det här är en bok för den som vill låta sig inspireras och släppa om inte alla så i alla fall några hämningar.

Roliga stickboken är formgiven i samma anda som sitt innehåll. Den är med andra ord lika rolig att se på och bläddra i som den är rolig att använda.