Utgiven: April 2019

Band: Kartonnage

Format: 190 x 246 mm

Omfång: 208 sidor

ISBN: 978-91-7779-776-0

Sagor för barn som vågar vara annorlunda

Sanna berättelser om pojkar och flickor som gått sin egen väg

Ben Brooks

”Låt pojkar vara pojkar och flickor flickor.” Vad betyder egentligen det? Tänk om man är flicka och gillar MMA? Eller pojke och gillar balett? Och tänk om du alltid drömt om att bli forskare men aldrig sett en forskare som liknar dig själv, som du kan ha som förebild?

Sagor för barn som vågar vara annorlunda är uppföljaren till succén Sagor för pojkar som vågar vara annorlunda. Det är en bok för alla barn som inte känner igen sig i de traditionella könsstereotyperna och som behöver uppmuntran att våga strunta i grupptryck och samhälleliga normer och i stället vara sig själva fullt ut.

Här finns fantastiska historier om 100 modiga förebilder, kvinnor och män, kända och mindre kända, som varit inspirerande banbrytare och kreativa genier inom olika områden, som trott på sig själva och förverkligat sina drömmar.

Med fantastiska illustrationer och fängslande, spännande texter är Sagor för barn som vågar vara annorlunda en inspirationskälla för alla, en bok som ingjuter mod att våga gå mot strömmen och göra det man drömmer om.