Utgiven: April 2015

Omslag: Niklas Lindblad

Uppläsare: Stefan Sauk

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 135 x 210 mm

Omfång: ca 400 sidor

ISBN: 978-91-7461-503-6

Pocket: 978-91-7461-722-1

Ljudbok: 978-91-7461-589-0

E-bok: 978-91-7461-599-9

Saharasyndromet

Christian Unge

Fem hjälparbetare för Läkare utan gränser blir kidnappade av en terroristgrupp vid ebolacentret i Sierra Leone. I vansinnesflykt genom öknen pressar kidnapparna sina jeepar och attackeras av militären, och terroristledaren blir dödligt skadad.

Kirurgen Martin Roeykens insjuknar längs vägen med hög feber. Hans unga kollega, Mette Gobanski, får ett ultimatum: Rädda terroristen eller dö. Samtidigt försöker hon hålla sin vän Martin vid liv. När de till slut hamnar i en skola i Algeriet förstår Mette att mardrömmen bara börjat − man använder barn som levande sköldar.

Hemma i Stockholm inser Martins dotter Bella att tidskriften hon jobbar för har koppling till den skadade terroristledaren. Hon gör allt hon kan för att övertyga Säpo om att få flyga ner till Algeriet. Målet är att förhandla med terroristerna innan den franska och algeriska militären sätter in sin attack.

Saharasyndromet är en bladvändare i högt tempo, en spänningsroman där nervpirrande action blandas med levande skildringar av stressen vid operationsbordet i fält.

Detta är den tredje fristående boken i serien om kirurgen Martin Roeykens.

Sagt om Turkanarapporten och Kongospår:

”Om du gillar att läsa böcker med snabba vändningar, mycket action och välskrivna personporträtt så är Turkanarapporten en bok för dig!” Pocketlover

Kongospår är en läsvärd historia där inget sover och intressanta överraskningar flödar, den är fängslande och svår att lägga ifrån sig.” Tidningen Kulturen