Utgiven: Augusti 2018

Översättning: Fredrika Spindler

Uppläsare: Anna Maria Käll

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 135 x 210 mm

Omfång: ca 400 sidor

ISBN: 978-91-7779-643-5

Pocket: 978-91-7779-766-1

Ljudbok: 978-91-7779-987-0

E-bok: 978-91-7779-690-9

Saknad, förmodad död

Susie Steiner

Manon Bradshaw är 39 år gammal, och även om hon är en respekterad medlem av poliskåren och älskar sitt jobb önskar hon sig ett helt annat privatliv. Manon är singel, längtar efter barn, och stämpeln ”desperat medelålders kvinna” närmar sig. En sen kväll, efter ännu en katastrofal nätdejt, sätter hon som vanligt på polisradion för att låta dess bakgrundsljud vagga henne till sömns – och hör ett meddelande som får henne att omedelbart bege sig till en förbryllande brottsplats.

Edith Hind – student vid Cambridge och den vackra dottern till den kungliga familjens läkare – har varit försvunnen i nära tjugofyra timmar. I hennes hem finns få ledtrådar: några blodstänk i köket, hennes telefon och nycklar som lämnats kvar, och den öppna ytterdörren utan tecken på åverkan. Manon förstår att fallet kommer att bli stort och att varje sekund är avgörande för om Edith kommer att hittas levande eller inte. Allteftersom sökandet utvidgas och trycket från media ökar, kommer fler av Ediths hemligheter fram: hennes krångliga kärleksliv, och hennes underliga beteende före försvinnandet.

Utan tydliga ledtrådar tvingas Manon använda sin skicklighet och intuition för att lösa fallet, och det hon upptäcker får chockerande konsekvenser, både för Ediths familj och för Manon själv.

”Smart, stilfullt […] Manon porträtteras med en oemotståndlig blandning av sympati och skärpa. När hon når botten, såväl privat som professionellt, är man helt fast i hennes historia.”
The New York Times Book Review

”Karaktärer och miljöer är utsökt träffsäkra in i minsta detalj, varje mening levande.”
The News & Observer

”Steiner excellerar i att skildra sina gestalter med djup och tydlighet […] allt sammantaget presenteras en värld som känns mycket större än den roman i vilken den ryms.”
The Guardian