Utgiven: Juni 2011

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 135 x 210 mm

Omfång: ca 300 sidor

ISBN: 978-91-7461-039-0

Pocket: 978-91-7461-080-2

Sankte Per

Björn Hellberg

Axel Pettersson representerar den tredje generationen i en av Stadens begravningsbyråer. En höstkväll ringer det i telefonen, och en anonym röst levererar ett förtäckt hot i vilket namnet Sankte Per figurerar. Efter viss tvekan tar den villrådige Pettersson kontakt med kommissarie Sten Wall. Strax därpå görs en otäck upptäckt i ett serviceboende för äldre, och därmed har en kuslig händelsekedja satts i rörelse.

Den mytomspunne nyckelmannen vid himmelrikets portar tycks ha fått en ställföreträdare på jorden, men Wall inser förstås att det ligger världsliga motiv bakom de gräsliga brottsfall som skapar sådan skräck i bygden.

Det är nu trettio år sedan den rundlagde och hängivne kommissarien äntrade den litterära scenen i Gråt i mörker. Under de tre decennierna har Sten Wall erövrat positionen som en av landets populäraste fiktiva poliser. Här har den snart pensionsmässige kriminalaren sällskap av flera andra favoriter hos läsarna – bland andra den kedjerökande länspolismästaren Helge Boström, puritanen Carl-Henrik Dalman, energiknippet Maggie Larsson och muskelbyggaren Otto Fribing.

Pressröster om Björn Hellbergs förra kriminalroman, Den flerfaldige mördaren:

”Björn Hellbergs nya Sten Wall-deckare är lika vemodig som kärleksfull. Och det – det tycker jag mycket om.” Bengt Eriksson, Ystads Allehanda

”Jag vill påstå att det här är en av de bättre romaner som Hellberg skrivit, ett i sammanhanget mycket gott betyg. Han tillhör utan tvekan landets absolut bästa deckarförfattare.” Dan Karlsson, Värnamo Nyheter

”Björn Hellberg har en god känsla för vad läsare vill ha och han formulerar sig bra.” Kjell-Ove Cederqvist, Dagbladet

”Höstens bästa läsning. Björn Hellberg sitter säkert på den svenska deckartronen.” Mats Hansson, Söderhamnskuriren

Fler böcker av Björn Hellberg