Utgiven: September 2022

Omslag: Nils Olsson

Uppläsare: Reine Brynolfsson

Band: I med skyddsomslag

Format: 135 x 210 mm

Omfång: 379 sidor

ISBN: 978-91-8018-497-7

Ljudbok: 978-91-8019-818-9

E-bok: 978-91-8018-539-4

Sista ordet

Edvard Fenvik

En man hittas mördad i Stockholms skärgård och spåren pekar mot de två affärsmän han tidigare drivit företag med – varav en är kriminalinspektör Oscars Bodfors bror.

Familjebandet innebär att Oscar måste hållas utanför utredningen, vilket blir en påfrestning för vänskapen mellan honom och kollegan Sasha Blagojevic. Samtidigt pressas Oscar privat av sin pappas krav på att han ska hjälpa sin storebror – pappans favoritson. Dessutom är det tufft på hemmaplan. Oscar och hans fru längtar efter ett syskon till sin dotter, men Karin har fått flera missfall och oron är stor över hur det ska gå den här gången.

Snart inkommer ytterligare ett fall till gruppen. En hundägare ute på promenad ser en eld flamma upp i skogen och en man fly från platsen i en bil. Bland förkolnade grenar ligger en kraftigt bränd kropp och det blir Oscar som inleder jakten på den ansvariga för det som verkar vara en ren avrättning.

Sista ordet är den andra delen i serien om kriminalinspektörerna Oscar Bodfors och Sasha Blagojevic vid Stockholmspolisen. Det är en klassisk polisroman med karaktärer man gärna vill träffa igen.