Utgiven: April 2013

Omslag: Niklas Lindblad

Band: Kartonnage

Format: 135 x 180 mm

Omfång: ca 110 sidor

ISBN: 978-91-86289-87-4

Skum kanin med ananassmak

Särskrivningar och andra språkgrodor

Stellan Löfving, David Stark

Särskrivningar – varför gör de så fruktansvärt ont? Frågan ställdes till de drygt 65 000 svenskar som anslutit sig till Facebook-sidan ”Sverige mot särskrivningar”. Svaret blev tydligt: ”Det är fult och det är fel!”

Författarna bakom Skum kanin med ananassmak – särskrivningar och andra språkgrodor har en lite mer nyanserad bild av problemet: ”Det är visserligen fel, men det kan bli extremt roligt.”

Den här boken är fylld till brädden av roliga särskrivningar och andra galna språkgrodor, hämtade direkt ur verkligheten. Felaktigheterna smyger sig nämligen in överallt: i tidningar, reklam, butiksskyltar, menyer, till och med i trafiken.

Författarna Stellan Löfving och David Stark driver sajten Skyltat.se och har under snart fyra års tid samlat på sig ett digert bildarkiv med lustigheter. Till Skum kanin med ananassmak har de, tillsammans med sina besökare, valt ut de allra roligaste språkgrodorna.

Finns det verkligen någon som serverar pitt i panna? Hur illa kan det gå med Google Translate? Och vilken maxhastighet gäller för cyklar i cykelställ?

Den här boken ger svaren på dessa ytterst viktiga frågor. Författarna tittar också närmare på särskrivningshatarnas mest älskade hatobjekt, en ”brun hårig sjuk sköterska”. Finns hon på riktigt? Svaret på den frågan avslöjas i boken. Kanske …