Utgiven: Juni 2007

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 163 x 163 mm

Omfång: 112 sidor

ISBN: 978-91-85476-65-7

Snaps

En gyllene bok om att krydda brännvin

Susanne Stenhammar

Snaps är något av en svensk nationaldryck. Vid alla stora helger och högtider – jul, påsk och midsommar – dricker vi snaps. Att krydda sitt brännvin själv är inte svårt, tvärtom, det är en väldigt lustfylld historia! Några enkla ”gyllene regler” är det enda som behövs för att bli en fullfjädrad brännvinskryddare. Och så en nypa experimentlust förstås.

I Snaps – en gyllene bok om att krydda brännvin tas vi med på en lättsam tur bland brännvinsrecept och allt som hör därtill. Här hittar man klassiska smaker som malört och johannesört, men också mer oväntade varianter som gullviva, kamomill och rönnbär. Varje recept är vackert illustrerat med tillhörande växt eller blomma.

Läsaren bjuds även på intressanta glimtar ur brännvinshistoria och folktro med nedslag hos både Carl von Linné och Cajsa Warg. Men framför allt erbjuder boken inspiration och tips för att utveckla egna talanger i konsten att krydda sitt brännvin.

Det här är den perfekta presentboken till dig själv eller en god vän som uppskattar dessa ädla drycker.

Susanne Stenhammar är frilansjournalist och skriver om psykologi, medicin, relationer, mat och litteratur med mera. Hon har studerat folkmedicinska tekniker från Syd- och Nordamerika och är även aktiv föreläsare och coach i personlig utveckling.