Utgiven: Januari 2008

Översättning: Håkan Boström

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 150 x 150 mm

Omfång: 108 sidor

ISBN: 978-91-85476-66-4

Snobben och kärleken

Charles M. Schulz

I Snobben och kärleken har vi samlat de bästa Snobben-stripparna på temat kärlek. Här får vi bland annat följa Karls rörande försök att komma i kontakt med den av honom så dyrkade lilla rödhåriga flickan, vi får se hur Gullan gör allt för att den ständigt pianospelande Leonard ska bli lika förälskad i henne som hon är i honom, och så får vi njuta av Snobben själv som charmör.

Vilken stor roll kärleken spelar i våra liv, blir tydligt i Snobben och kärleken. Ingen förblir opåverkad, alla vill bli älskade och ha någon att älska (Leonard älskar kanske inte Gullan, men han älskar Beethovens musik med hela sitt hjärta). Och sällan har kärlekens olika sidor skildrats lika insiktsfullt som i denna folkkära serie.

Snobben (eller Peanuts som den heter i original) är en av världens i särklass populäraste serier. Den skapades av Charles M. Schulz (1922–2000) och publicerades för första gången den 2 oktober 1950. Genom åren har den publicerats i över 2 600 tidningar i 75 länder världen över. Den har blivit bok och film många gånger, och figurerna har kommit att ingå i det allmänna medvetandet.