Utgiven: April 2015

Omslag: Lind & Co

Översättning: Rebecca Alsberg

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 130 x 210 mm

Omfång: ca 300 sidor

ISBN: 978-91-7461-358-2

Pocket: 978-91-7461-624-8

Snödrottningen

Michael Cunningham

Tyler och Barrett är bröder och bor tillsammans med Beth, Tylers flickvän, i en sliten lägenhet i en nedgången del av Brooklyn.

Barrett har mängder med avbrutna collegekurser bakom sig och arbetar deltid i en affär som säljer vintage-kläder för att försörja sig. Nyligen blev han lämnad av sin senaste pojkvän, vilket han var helt oförberedd på. Han trodde att relationen var stabil, men samma sak har hänt många gånger tidigare.

Tyler är ett musikaliskt underbarn vars karriär helt uteblivit. Nu kämpar han för att skriva en sång om sin kärlek till Beth, som är döende i levercancer, men utan ett par strängar kokain infinner sig inte den nödvändiga inspirationen.

Det finns en vag och melankolisk doft av erotik i luften runt dem alla tre och i den grupp av vänner, kollegor och älskare som Snödrottningen utspelar sig bland. Cunningham beskriver finkänsligt deras relationer med stor psykologisk precision, humor och sympati. Hans språk är, i denna hans sjunde och senaste roman, vackrare än någonsin.

Pressröster om När natten faller:

”Cunninghams språk är enkelt men samtidigt mättat; rättframt och okonstlat men fullt av tonsäkra bilder av existensens våda och samtidens absurditeter. Han är rapp och oblyg men samtidigt eftertänksam. […] Cunningham besitter en hökblick för talande detaljer som gör honom till en genuint läsvärd författare.” Skånska Dagbladet

”Läsvärd och skarp. Och rolig.” Svenska Dagbladet

”en genuint gripande roman” Dagens Nyheter