Utgiven: April 2008

Översättning: Per Holmer

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 130 x 210 mm

Omfång: 240 sidor

ISBN: 978-91-85801-20-6

Sonny Boy

Kärleksbarn i krigets skugga

Annejet van der Zijl

Rika van der Lans bryter modigt upp från ett kvävande äktenskap och bosätter sig i Haag där hon tar emot inneboende för att klara sig. En av dem är en sjutton år yngre svart man från den holländska kolonin Surinam, Waldemar Nods. Rika och Waldemar blir snart ett kärlekspar och 1929 föds sonen Waldy, också kallad Sonny Boy. Han är beviset på deras skandalösa förbindelse och Rika förlorar med honom vårdnaden om sina fyra tidigare barn.

Rika fortsätter att trotsa omgivningens fördomar och fördömanden, gifter sig med Waldemar och börjar driva ett framgångsrikt pensionat i en badort. Men så bryter andra världskriget ut, och den lilla familjens tillvaro står inför dramatiska förändringar. De tvingas överge sitt pensionat, och Rika dras mer och mer in i kampen mot nazismen. Deras bostad blir ett gömställe för judar på flykt, och denna gång leder Rikas oräddhet till konsekvenser ingen av dem någonsin kunnat förespå.

Sonny Boy är en lika sann som gripande historia om kärlek, krig och frihetslängtan under en av 1900-talets mest dramatiska perioder.