Utgiven: Oktober 2011

Översättning: Victoria Häggblom

Band: Kartonnage

Format: 215 x 165 mm

Omfång: 32 sidor

ISBN: 978-91-86289-56-0

Sov nu för fan

Adam Mansbach och Ricardo Cortés (Ill.)

Kärleken till våra barn är inte det enda som förenar föräldrar världen över. Lika världsomspännande är frustrationen över hur svårt det kan vara att få de små älsklingarna att sova. I den uttröttade förälderns medvetande ekar i det tysta den förbjudna frasen: ”Sov nu för fan …”, efter timmar av vattenglas, toalettbesök och sagoläsning.

Adam Mansbachs kärleksfulla barnboksparodi Sov nu för fan har blivit en världssuccé. Med ett rimspråk lånat från de traditionella bilderböckernas värld har Mansbach skrivit en godnattsaga för vuxna om en av föräldraskapets dagliga vedermödor. På ett smått genialiskt vis gläntar han på dörren till de förbjudna känslorna – den växande irritationen över att barnet aldrig somnar. Och viktigast av allt: boken tillåter oss att skratta åt det.

Sov nu för fan nådde snabbt stora framgångar i USA och boken har legat överst på både New York Times och amerikanska Amazons bästsäljarlista – på den sistnämnda räckte det med förhandsbokningarna för att knippa förstaplatsen, tack vare ett enormt gensvar för titeln på internet.

Sov nu för fan är såld till ett trettiotal länder över hela världen och ska även bli film. Men mest av allt är den en perfekt presentbok till alla frustrerade föräldrar.