Utgiven: Juni 2016

Översättning: Svante Skoglund

Band: Kartonnage

Format: 135 x 165 mm

Omfång: 160 sidor

ISBN: 978-91-7461-523-4

Sov

50 mindfulness- och avslappningsövningar för en god natts sömn

Arlene K. Unger

Har du svårt att somna? Eller somnar du kanske utan problem men vaknar till alltför lätt för att sedan inte kunna somna om? Känns frånvaron av sömn, eller dess dåliga kvalitet, som ett olösligt problem och något som påverkar ditt välbefinnande och din vardag? Då kan det vara en god idé att läsa den här boken.

En god natts sömn är en av nycklarna till välbefinnande i livet. Författaren Arlene K. Unger förmedlar praktiska, lättillämpade mindfulnessövningar för att hitta närvaro i nuet och förbättra din sömn. Genom rogivande avslappningsövningar såsom färgläggning, tankeexperiment och skrivknep får läsaren hjälp att hitta olika sätt att hantera sömnproblem, och därigenom höja sin livskvalitet.

I den här boken presenteras en mängd olika strategier och övningar för läsaren att botanisera bland – verktyg för att bryta sig loss ur dåliga sömnmönster och i stället kunna njuta av en ostörd nattvila. Boken innehåller bland annat tips på hur man kan:

• varva ner inför sänggåendet
• hantera stresskänslor vid utebliven sömn
• somna om
• styra negativa tankar om sömnen i en annan riktning
• skapa en rogivande miljö i sitt sovrum

På Lind & Co finns även Lugn – 50 mindfulness- och avslappningsövningar för att komma ner i varv av samma författare. Båda böckerna innehåller en mängd olika handfasta råd om hur du på ett lätt sätt kan identifiera, hantera och komma över stress- och sömnrelaterade problem.