Utgiven: Augusti 2012

Omslag: Pär Wickholm

Fotograf: Helén Pe

Formgivare: Pär Wickholm

Band: Kartonnage

Format: 230 x 300 mm

Omfång: 344 sidor

ISBN: 978-91-7461-099-4

Steffos spritbibel

Steffo Törnquist

Steffo Törnquist blandar calvados i vispgrädden, sprutar rom i osten och vet exakt vilken ålder en cognac bör ha för att göra cigarren gudomlig. Han har lett SM för sommelierer, gjort spritdokumentärer i tv, utbildat på universitet, är kunglig hovleverantör i spritkunskap, sitter i styrelsen för Vin- och sprithistoriska museet och åker land och rike runt som spritmissionär.

I den här boken har Steffo samlat all sin kunskap och erfarenhet av sprit, och han bjuder på sina favorittips hur man bäst njuter den och med vilka tillbehör. I 50 fullspäckade, rikt illustrerade kapitel guidar han läsaren genom spritvärlden, från udda sorter som absint och arrak till giganter som whisky, cognac och vodka. Han krossar myter, beskriver processer, berättar anekdoter och tryfferar med topplistor och tips.

Vilken tequila är kanon till Pollygodis, vilken snaps är gudomlig till ananas … här får du veta det och mycket, mycket mer. Detta praktverk innehåller dessutom ett dussintal mat- och drinkrecept. Samt snapsvisor!

Medieröster om författarens tidigare titlar:

”Kunnigt och kul […] lockar fram många glada skratt” Svenska Dagbladet

”Årets julklapp” TV3

”Lättläst, läcker och garnerad med odödliga sentenser” Dagens Nyheter

Fler böcker av Steffo Törnquist