Utgiven: Maj 2019

Omslag: Eva Andreasson

Översättning: Peter Stenson

Band: Inbunden

Format: 130 x 200 mm

Omfång: 120 sidor

ISBN: 978-91-7779-829-3

Stephen Hawking: ett fantastiskt liv

Kate Scott

När Stephen Hawking pluggade på universitetet i Oxford blev han diagnosticerad med ALS, en sjukdom som långsamt förtvinar nervsystemet. Den ledde till att han så småningom blev helt förlamad och bara kunde kommunicera via en dator. Men det stoppade inte honom. Han fortsatte sin banbrytande forskning inom kosmologi.

Stephen ägnade sitt liv åt de stora frågorna: Hur började allt? Vad är ett svart hål? Han var den första att formulera en teori som förenar den allmänna relativitetsteorin och kvantmekaniken.

I Stephen Hawking: ett fantastiskt liv berättas den makalösa och osannolika historien om denna stjärnforskare. Här får vi läsa om hans uppväxt, hans studier och hans arbete. Boken bjuder på lekfull layout, fina illustrationer och fängslande läsning om ett spännande livsöde.

 

Stephen Hawking: ett fantastiskt liv ingår i en ny serie med biografier över framstående personer, både historiska och nu levande. Böckerna är tänkta att visa barn att allt är möjligt och inspirera dem att tro på sig själva. I sommar kommer även Michelle Obama: ett fantastiskt liv och Malala Yousafzai: ett fantastiskt liv.