Utgiven: Oktober 2011

Översättning: Carl Erik Tovås

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 252 x 301 mm

Omfång: 360 sidor

ISBN: 978-91-86597-19-1

Stora boken om andra världskriget

Richard Holmes

I detta uttömmande och rikt illustrerade praktverk får vi hela andra världskrigets historia presenterad på ett inte bara djupt initierat vis utan också med ett visuellt överdåd som gör hela händelseförloppet mer åskådligt och begripligt än i kanske något annat verk om den tiden.

Stora boken om andra världskriget skärskådar detta för världen så omvälvande skeende ur en mängd olika synvinklar och redogör för de olika sidornas strategier, det politiska spelet, hela krigsförloppet och det vardagliga liv som samtidigt pågick. Vi får här ovärderliga inblickar i hur både soldater och civila upplevde kriget, och alla de avbildade föremålen och fotografierna från den tiden ger en stark närvarokänsla.

Fylld som boken är av fakta, ögonvittnesskildringar, häpnadsväckande bilder och detaljerade kartor över trupprörelser och avgörande slag, utgör den ett fullödigt dokument och en oslagbar vägledning för den som verkligen vill förstå vad andra världskriget innebar för alla dem som genomlevde det – men också för dem som sedan fick leva med konsekvenserna av det.