Utgiven: Februari 2015

Översättning: Kjell Waltman

Band: Inbunden

Format: 195 x 233 mm

Omfång: 356 sidor

ISBN: 978-91-7461-319-3

Stora boken om vin

Marnie Old

Stora boken om vin erbjuder en banbrytande ingång till vinvärlden – här får du snabbt se det som andra vinböcker bara beskriver i ord.

Känner du varken doften av kaprifol eller smaken av tobak? Än sen då! Stora boken om vin hjälper dig på ett lättfattligt sätt att upptäcka vilka viner du tycker om och varför du gör det.

Denna sakliga bok utan krånglig jargong är full av informativa bilder som hjälper dig att njuta av vin till vardags. Till att börja med får du lära dig hur man pratar om, provar och köper vin, och sedan får du veta allt om olika druvsorter och vinregioner.

Under tiden som du läser och får lära dig viktiga fakta kan du ha roliga vinprovningar, där boken hjälper dig att lära känna viner från hela världen.

  • Du får lära dig prata om vin, hitta viner som du gillar och hur du ska förvara och servera dem för att de skall komma till sin rätt.
  • Med hjälp av bokens lättfattliga illustrationer och roliga hemprovningsförslag kan du utforska hela spektrumet av vita viner, röda viner och roséviner.
  • Du får ingående beskrivningar av de druvsorter och vinregioner som du bara måste känna till, och alltsammans sätts i sitt sammanhang.
  • Boken sticker hål på gamla vinmyter och ger en uppfriskande ny syn på vinets värld.

Stora boken om vin är den perfekta boken för dig som letar efter en praktisk guide till vinprovning. Här får du lära dig att njuta av och förstå vin för din egen skull, och inte på andras villkor.