Utgiven: September 2007

Band: Kartonnage

Format: 135 x 210 mm

Omfång: 150 sidor

ISBN: 978-91-85476-60-2

Stora pruttboken

Alec Bromcie

Tycker du att det här med att släppa sig är ett pinsamt kapitel? Det gör inte vi. Vi tycker att det är flera. Det är till och med så att vi inte tyckte att det räckte med Lilla pruttboken (Känguru, 2004). Därför kan vi efter tre års stadig diet av bruna bönor, kryddstarka köttgrytor och löskokta ägg, med spänd och uppsvälld förväntan presentera Stora pruttboken. Nu har det blivit dags för det grova artilleriet!

Här hittar du allt du någonsin har velat veta om mänskliga avgaser och lite till. ”Fisförnäm vett och etikett”, ”Vädra – en samling eufemismer” samt ”Olika pruttpersonligheter” är ett axplock av de många avsnitt som rymmer oumbärligt kunnande om outhärdliga odörer. Köp boken till dig själv, eller ge bort som present – den passar till alla i din bekantskapskrets, från smygfisen till den värsta brakaren.

Alec Bromcie är gästprofessor vid Universitetet för Vind och Ljud i Fista. Han har skrivit ett flertal artiklar och avhandlingar om pruttande. Nyligen belönades hans forskning om fjärtar på hög höjd med den prestigefyllda Jak-utmärkelsen från Nepals universitet. För närvarande arbetar Bromcie med att utveckla ”prutt-o-metern” – en skitsmart apparat som är tänkt att kunna spåra en prutts källa.

”Inte ens en gedigen, ribbstickad kulturkofta kan väl försvara värdet av ’Stora pruttboken’?” Jonas Thente, Dagens Nyheter