Utgiven: Maj 2018

Omslag: Niklas Lindblad

Band: Kartonnage

Format: 135 x 210 mm

Omfång: ca 220 sidor

ISBN: 978-91-7779-340-3

Slutsåld

Svanhalsens hemlighet

Elsie Petrén

Sommarlovet är snart slut och Leo ska börja högstadiet. Det är inget han ser fram emot. Helst vill han bara umgås med Bruce, hans äldre halvbror. Men Bruce drar sig mer och mer undan och lämnar Leo ensam med mamma i Byn där de bor.

I närheten av Byn ligger halvön Svanhalsen med fin badplats och sommarstugor. Det ryktas att stugägarna ska få köpa sina tomter och att de från Byn inte längre ska få bada där. Detta upprör Leos mamma något kolossalt, och sedan en vägbom satts upp som hindrar byborna från att köra ner har det blivit allt värre. Leo tycker att det är jobbigt när mamma är så arg, men börjar ändå undra om hon inte har rätt i att det hela är väldigt orättvist.

En natt börjar det brinna på Svanhalsen. Elden sprider sig snabbt och snart står hela halvön i lågor. Samtidigt är Bruce försvunnen.

Det hela känns som en fruktansvärd mardröm och värre blir det när polisen knackar på dörren hemma hos Leo …

 

Svanhalsens hemlighet är en spänningsroman för slukaråldern om familjehemligheter och missförstånd, fördomar och olyckliga misstag.

Elsie Petrén har blivit utvald till att vara med bland de författare som besöker årskurs fem i Stockholm i maj 2019 i satsningen Läsning pågår åk 5. Är du intresserad av en läshandledning för Svanhalsens hemlighet finns den att hitta här:
http://www.elsie.nu/forfattarbesok/

Fler böcker av Elsie Petrén