Utgiven: Juni 2008

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 232 x 170 mm

Omfång: 121 sidor

ISBN: 978-91-85476-78-7

Sverige är fantastiskt!

Jesper Lewén och Magnus Eriksson

Sverige är fantastiskt, eller hur? Vacker natur, friska människor, välmående städer och en livskraftig landsbygd! I bok efter bok har det fantastiska Sverige dokumenterats. Så även här.

Välkommen på en upptäcktsfärd genom Sverige som det verkligen ser ut – det sanna Sverige! Trodde du kanske att moderniseringen är långt framskriden, att vi bor i ett helt, rent och väl underhållet land? Att livskraft och framtidshopp präglar Sverige? Att betong, smuts, rost, klotter och allmänt förfall är förbehållet en och annan förort till storstäderna? Då kan du bli tvungen att tänka om. För det är så här det ser ut. Vi ger dig den osminkade sanningen – följ med på en resa till landet du inte visste fanns!

Stadsbiblioteket i Eskilstuna, fritidsgården i Degerfors, Folkets hus i Köping och en stormarknad i Boxholm är exempel på miljöer som sällan eller aldrig figurerar i fotoböcker. I den här boken presenteras de för första gången. Jesper Lewén och Magnus Eriksson har fångat Sveriges tråkigaste och mest hopplösa platser.