Utgiven: Juni 2009

Översättning: Camilla Jacobsson

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 135 x 210 mm

Omfång: ca 400 sidor

ISBN: 978-91-85801-64-0

Slutsåld

Syskonkärlek

Sheila O’Flanagan

Syskonkärlek är berättelsen om Romy Kilkenny och hennes familj. Romy jobbar som arkeolog och reser runt i världen på olika tillfälliga jobb. Hon tror sig ha funnit sin plats på jorden i Australien, där hon trivs med både jobb och Keith – killen hon delar bostad med. Men när hon med kort varsel tvingas hem till Irland för att ta hand om sin sjuka mamma vänds allt upp och ned. Plötsligt måste hon konfrontera allt det hon velat fly från: sina två halvsyskon Darragh och Kathryn, båda framgångsrika och lyckade på alla vis. Och Veronica, hennes vackra och glamorösa mamma, som alltid sett ut att vara tjugo år yngre än hon verkligen är. Romy har alltid ansetts vara familjens svarta får som inte velat ta ansvar och helst tillbringat sin tid med att gräva i lera efter gamla skelett.

Hemkomsten blir mer problemfylld än Romy kunnat ana. Hennes syskon motarbetar henne, hennes pappa har gift om sig och skaffat en ny familj och gamla konflikter med Veronica kommer återigen upp till ytan. Dessutom verkar hennes syskon inte vara så lyckliga under den lyckade fasaden. Oväntat hamnar Romy i mitten av alla problem och hon tvingas lära känna sin familj på nytt. Samtidigt längtar hon ändå mest tillbaka till Australien och Keith, hennes bäste vän, som plötsligt börjar kännas så avlägsen …

Syskonkärlek handlar om glädjen och mödan med att tillhöra en familj. I det här fallet en familj med många starka personer som alla kämpar för sin position, samtidigt som de försöker komma överens.