Utgiven: Maj 2017

Omslag: Nils Olsson

Uppläsare: Stefan Sauk

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 151 x 226 mm

Omfång: 319 sidor

ISBN: 978-91-7461-779-5

Pocket: 978-91-7779-141-6

Ljudbok: 978-91-7461-965-2

E-bok: 978-91-7461-961-4

Uppståndelsen

Dan Buthler, Dag Öhrlund

Sveriges värsta seriemördare, psykopaten Christopher Silfverbielke, har flytt landet sedan han förlorat sitt företag och fått sin förmögenhet fryst av ekobrottsmyndigheten.

Med nästan inga pengar på fickan har Silfverbielke kommit till Pattaya i Thailand. Hans enda chans att få bo på lyxhotell, dricka champagne och sniffa kokain är att sol-och-våra den rika änkan Mary Jo Chaplain, som är god för etthundrafemtio miljoner dollar.

Silfverbielke, som har stora planer för framtiden, lider varje dag av förnedringen i att umgås med Mary Jo och det blir inte bättre av att änkan vill ha vilda sexlekar.

På något sätt måste han komma bort från det asiatiska helvetet han hatar och ta sig vidare mot USA och de exklusiva salonger där han anser sig ha rätt att vistas. Men för det behövs ett enormt startkapital och Silfverbielke smider lömska planer där han inte tar hänsyn till något eller någon.

”Bara några steg in i romanfiguren Christopher Silfverbielkes obskyra värld […] kommer jag att tänka på Christian Bale som aktiemäklaren Patrick Bateman i filmen American Psycho […] själv upplever jag någon sorts skräckblandad förtjusning […] när jag tar del av den här sjuke individens framfart.” C. Lundh, Mariestadstidningen, om Motvind

”Satiren flödar när författarna låter Silfverbielkes ärkefascistiska människosyn frodas bakom den gudfruktiga fasaden […] underhållningsvärdet behålls hela vägen.” Joel Sjöö, Borås Tidning, om Hämnaren

Fler böcker av Dan Buthler eller Dag Öhrlund