Utgiven: Augusti 2014

Översättning: Ingrid Carroll

Band: Kartonnage

Format: 130 x 198 mm

Omfång: 128 sidor

ISBN: 978-91-87503-32-0

Upptäck antikens Grekland

Lesley Sims (Red.), Conrad Mason (Red.), Ian McNee (Ill.), Ian Jackson (Ill.) och Inklink-Firenze (Ill.)

”Redan de gamla grekerna”, brukar man säga i tid och otid, men så var det också något alldeles särskilt med dem. Kanske har du hört talas om gamla myter som Pandoras ask, den trojanska hästen och Odysseus irrfärder för att bara nämna några.

Med hjälp av den här fyndiga reseguiden får du chansen att lära känna de gamla grekerna mer ingående. Vi gör en resa över 2 000 år tillbaka i tiden, först till den berömda staden Aten, men vi tar även en tur till byn Olympia där, ja just det, där de Olympiska spelen startade. Men tyvärr kan vi inte besöka det omtalade Sparta, då spartanerna ständigt befinner sig i krig …

I Upptäck antikens Grekland får du omistliga tips om hur du ska uppföra dig för att smälta in bland grekerna. Du får också nyttig – och ibland lite läskig – information om boende, mat, resor, festande, seder, lekar, underhållning och annat.

En snabbkurs om kända grekiska filosofer som Sokrates, Platon och några till ingår givetvis. Men skulptörerna – här finns statyer överallt – och arkitekterna som byggt fantastiska tempel som Akropolis imponerar lika mycket. Här finns så mycket att se.

En oavbrutet spännande resa väntar dig! Upptäck antikens Grekland innehåller så många sevärdheter att de nästan tar andan ur en. Du kommer att lära dig mycket samtidigt som du blir rejält underhållen. En lättläst och rolig text, intressanta faktarutor, teckningar och kartor samt fiffiga turisttips som gör resan säkrare är kronan på verket.

 

Passar särskilt för barn 7–12 år men även bra till övriga åldrar. I samma serie på Känguru finns även Upptäck forntida Egypten och Upptäck romarriket.