Utgiven: Maj 2014

Formgivare: Seth Kapadia

Band: Spiralbindning

Format: 140 x 190 mm

Omfång: ca 100 sidor

ISBN: 978-91-7461-256-1

Våra 20 bästa matsvampar

Michael Krikorev

Att kantarellen är en uppskattad läckerhet är ingen nyhet, men det finns också många andra svampsorter som är minst lika delikata och värda att uppmärksammas. Att lära sig hitta, känna igen och ta vara på de läckraste matsvamparna i vår natur är en viktig nyckel till framgång som svampplockare. Våra 20 bästa matsvampar är en bra start för alla som vill lära sig mer om våra godaste matsvampar.

Om hösten är det många som någon gång är ute i skogen och plockar svamp, men den stora majoriteten plockar mest kantareller och missar andra läckerheter eftersom de inte känner till dem.

Bland alla cirka 5 000 svampar i svensk natur finns både ätliga och giftiga, och det kan vara svårt att hitta rätt. Det är ingen bra strategi att köpa en stor svampbok som omfattar hundratals arter om man är ute för att lära sig mer om våra bästa matsvampar. Istället rekommenderas att fokusera på ett fåtal utvalda arter, lära sig hur de ser ut och var de växer, för att sedan ge sig ut i rätt miljö för att söka, finna och plocka.

Urvalet av svampar i den här boken är anpassat för både nybörjaren i svampskogen och för de mer vana svampplockarna som vill lära sig mer.