Utgiven: Juni 2017

Band: Kartonnage

Format: 135 x 210 mm

Omfång: ca 170 sidor

ISBN: ca 170 sidor

Varghunden

Jack London

I den kanadensiska vildmarken lever en flock vargar och den starkaste av dem är en vit hona – till hälften varg, till hälften hund. Den vita honan föder en kull valpar där bara en överlever: en valp som tidigt får lära sig att överleva på tuffa villkor. Honan och hennes valp blir omhändertagna av indianer och ungen får namnet Vitkäft. Men Vitkäfts ägare, Grå Bävern, blir lurad av en guldgrävare och tvingas lämna ifrån sig varghunden.

Guldgrävaren använder sedan Vitkäft till hundslagsmål, tävlingar där varghunden får slåss mot andra hundar för att guldgrävaren ska tjäna pengar. Vitkäft vinner nästan alltid, men i en kamp går det riktigt illa. I sista stund bryts striden av att en ung man, Weedon Scott, går emellan och Vitkäft räddas från döden.

Scott flyttar så småningom från vildmarken till civilisationen i den amerikanska södern och tar då med sig Vitkäft till ett helt annat liv, där nya äventyr väntar.

Varghunden ingår i Kängurus serie Klassikerbiblioteket – litterära pärlor som har moderniserats och kortats för att passa dagens barn.