Utgiven: Maj 2010

Översättning: Niklas Darke

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 135 x 210 mm

Omfång: ca 380 sidor

ISBN: 978-91-85801-91-6

Slutsåld

Varning!

Om du inte läser den här boken kommer du aldrig att överleva

Neil Strauss

Jordbävningar, terrordåd, klimatkatastrofer, bilbränder, flygkrascher, bankkollapser och brutala gängstrider – världen vi lever i verkar bara bli farligare och farligare.

Bakom varje alarmerande rubrik döljer sig tio oupptäckta hot. Kalla krigets status quo har ersatts av hundra väpnade konflikter. Och det moderna informationssamhället är tusen gånger mer utsatt för angrepp i och med allt mer känsliga och komplexa system.

Du befinner dig ständigt i fara.

I Varning! har Neil Strauss träffat allt ifrån viltjägare till undergångssekterister för att hitta den ultimata överlevnadsstrategin. Han har provat skyddskläder, säkerhetsutrustning och självförsvar. Det finns mycket att tänka på vid såväl strömavbrott som ragnarök.

Men boken är inte bara en katastrofhanteringsmanual. Den är också en välskriven och intressant skildring av livet i väst efter den 11 september 2001 – en tillvaro som präglats av paranoida föreställningar och skrämseltaktik. Har nya regler och ändrade rutiner verkligen gjort oss tryggare eller är det tvärtom? Och vilken plats får den enskilda individen bland miljoner potentiella offer och massiva säkerhetspådrag?

Bara en sak är säker: Om du inte läser den här boken kommer du aldrig att överleva.

”Neil Strauss har bemästrat den professionelle amatörens konst. I Varning! lyckas han hitta humorn i en annars skrämmande tid, med kvickhet, klokhet och många gånger hysteriskt roligt resultat.” Maxim

”Neil Strauss […] är en av världens bästa skribenter. Han skulle kunna göra ett parti plockepinn läsvärt.” Borås Tidning