Utgiven: Maj 2018

Omslag: Ann Lewenhaupt

Översättning: Marie Widén och Lennart Engstrand

Band: Kartonnage

Format: 170 x 225 mm

Omfång: 224 sidor

ISBN: 978-91-7779-220-8

Växternas släktskap

Genealogi för trädgårdsälskare

Ross Bayton och Simon Maughan

Växternas släktskap är en ny bok i samma serie som den mycket uppskattade Latin för trädgårdsälskare. Detta informativa, lättbegripliga och vackra uppslagsverk kommer att ge dig en helt ny förståelse för växtfamiljer och växternas släktträd.

Från rosor (Rosaceae) till rabarber (Polygonaceae) och morötter (Apiaceae) till kamelior (Theaceae) – här skildras en mängd praktisk information som kommer att hjälpa dig att identifiera, välja och odla växter från mer än 70 familjer, alla bekanta för trädgårdsälskaren. Tillsammans med detaljerad information om storlek, ursprung och utseende för varje familj finns också faktarutor som belyser intressanta fakta och smarta odlingstips.

Oavsett om du är trädgårdsälskare, studerar hortikultur, eller är en nybliven växtentusiast kommer Växternas släktskap att hjälpa dig förstå och uppskatta den enorma variationen och ojämförliga prakten i vårt växtrike.

 

Ross Bayton har en examen i tropisk ekologi och en i taxonomi. Han är medförfattare till New Trees: Recent Introductions to Cultivation, och har arbetat för BBC Gardeners’ World Magazine.

Simon Maughan har studerat vid University of Edinburgh, och har arbetat för Royal Horticultural Society som redaktör och förläggare i över tio år, samt skrivit dussintals trädgårdsböcker.