Utgiven: September 2015

Omslag: Niklas Lindblad

Översättning: Cajsa Mitchell

Uppläsare: Mattias Linderoth

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 135 x 210 mm

Omfång: ca 350 sidor

ISBN: 978-91-7461-403-9

Pocket: 978-91-7461-489-3

Ljudbok: 978-91-7461-469-5

E-bok: 978-91-7461-464-0

Vinterstängt

Jørn Lier Horst

Dimman har lagt sig över kustlandskapet en mörk höstkväll. Ove Bakkerud planerar en sista lugn helg på sommarstället innan han stänger till det inför vintern. Men i stället finner han sin stuga vandaliserad. När han chockad stapplar över till grannhuset, som tillhör en känd tv-profil, hittar han liket av en man som misshandlats till döds.

Polisen William Wistings dotter Line, kriminalreporter, har dragit sig tillbaka till familjens stuga för att skriva på sin bok. Under en promenad finner hon ett lik i en gammal träbåt. Ögonen är borta. Och från himlen faller döda fåglar i hundratal.

Utredningen pekar mot narkotikasmuggling och en stöldliga från Litauen. Det tycks också som om Lines tidigare pojkvän har något med fallet att göra.

Man upptäcker fler lik, och en av de mördade försvinner spårlöst under transporten från obduktionssalen till begravningsbyrån. Snart står det klart att enorma summor pengar är inblandade, och det tycks inte finnas några gränser för vilka grymheter de skyldiga är beredda att begå för att undgå upptäckt.

”Klassisk polisdeckare av en författare som kan ämnet […] Jag rekommenderar alla som gillar deckare att avsätta tid till Jørn Lier Horsts författarskap. Börja gärna med Vinterstängt.” Torbjörn Ekelund, Dagbladet

”otroligt gediget […] bättre än Jo Nesbø” Magnus Utvik, SVT, om Jakthundarna

”lysande […] Min favorit just nu” Ingalill Mosander, Aftonbladet , om Jakthundarna