Utgiven: Oktober 2013

Översättning: Catharina Andersson

Band: Kartonnage

Format: 195 x 235 mm

Omfång: 224 sidor

ISBN: 978-91-86289-89-8

Virka

Steg för steg

Sally Harding

Virka – steg för steg passar både nybörjare och vana virkare som vill lära sig mer, och kan även fungera utmärkt som referensbok för de riktigt avancerade virkarna.

Boken lotsar dig genom grundtekniker och grundmaskor som även innefattar virkningens typiska förkortningar och symboler.

Om du är nybörjare kan du börja med att bekanta dig med redskap och material, exempelvis hur man håller i virknålen och hur man virkar ett grundvarv av luftmaskor. Så snart du kan grunderna kan du röra dig fritt mellan de olika kapitlen, finputsa någon teknik eller utveckla ett mönster du gillar. Sedan är du redo att virka något av projekten längst bak i boken.

I kapitlet ”Projekt” ges beskrivningar på plagg och föremål av olika svårighetsgrad där du får chans att pröva dina virkkunskaper. I det sista kapitlet får du veta mer om montering och efterarbete, som hur man syr fast knappar, hakar och ögon.

Virka – steg för steg innehåller tydliga instruktioner och bildserier för över 100 tekniker och virkmönster, allt du behöver veta för att både komma igång och utveckla dina kunskaper.