Utgiven: Maj 2006

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 130 x 210 mm

Omfång: 266 sidor

ISBN: 978-91-85267-83-5

VM-feber

Fotboll, vänskap, besatthet

Thomas Bodström och Mats Holm

Det finns de som påstår att fotboll är en lek, men de har fel! Fotboll är kärlek, lidande, lycka, galenskap, bråddjupt allvar och ren besatthet. Det framgår om inte annat i VM-feber – fotboll, vänskap, besatthet, där Mats Holm och Thomas Bodström öppet berättar om det brinnande fotbollsintresse som varit en viktig del i deras långa vänskap.

Här får vi följa dem båda genom alla VM-turneringar från 1970 och framåt. De går från att vara pojkar till att bli män och familjefäder, men hela tiden löper fotbollsintresset som en röd tråd genom deras liv. Och aldrig är det intresset större än under ett VM-slutspel! Här minns de sina pojkårs hjältar och går till botten med vissa än i dag omdiskuterade händelser – som till exempel Staffan Tappers missade straff 1974.

VM-feber – fotboll, vänskap, besatthet är en bok för alla dem som genast tänker på en fotbollsplan vid doften av nyklippt gräs och som kan se skönheten i en frispark som smeks i en båge mot krysset av en sann artist. Men det är också en bok för dem som vill veta något om manlig vänskap och förstå varför många män vid ungefär samma tidpunkt vart fjärde år får något febrigt i blicken.